Κυανόλευκος
Ποδόσφαιρο

Το “παλάτι” της κονόμας…

Ο δήμαρχος Νικαίας-Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, δημοσίευσε το ακόλουθο κείμενο: ” Με αφορμή τις εργασίες που Πανεπιστημίου Πειραιά στην Άρση Βαρών είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ όλους τους χώρους του κτιρίου και να μείνω έκπληκτος από την σπατάλη χρήματος χωρίς λόγο στην εγκατάσταση αυτή.
Ένα κτίριο που χρησιμοποιήθηκε όλες κι όλες 40 ημέρες κόστισε 450.000.000€. Δηλαδή παραπάνω από 10.000.000€ για κάθε μέρα χρήσης του!
Χωρίς καμία προοπτική για τη χρήση του την επόμενη μέρα και αυτό ήταν το χειρότερο.
Ξοδεύτηκαν τόσα χρήματα, χρήματα που τα δανείστηκε η χώρα χωρίς να ξέρουν έστω, τι θα κάνουν αυτά τα κτίρια την επόμενη μέρα.
Ταλαντεύτηκαν για το τι θα κάνουν με το κτίριο για κάποια χρόνια και μετά το παραχώρησαν στο Πανεπιστήμιο χωρίς να φροντίσουν να το χρηματοδοτήσουν για να μετατραπεί σε Πανεπιστήμιο.
Χρειάστηκε να περάσουν 14 χρόνια για να μπορέσει το Πανεπιστήμιο να ξεκινήσει τις εργασίες. Κι όλα αυτά για ένα έργο που κόστισε σχεδόν μισό δισεκατομμύριο ευρώ.
Μόνο το σύστημα θέρμανσης του κτιρίου κόστισε αρκετά εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να χρησιμοποιηθεί ποτέ καθώς οι αγώνες έγιναν Αύγουστο!
Να μην μιλήσω για την αρένα των 5.000 θεατών που κανείς δεν ξέρει τι να την κάνει σήμερα.
Λεφτά, λεφτά, λεφτά που ξοδεύτηκαν έτσι χωρίς πρόγραμμα για να κάνουν πλούσιους κάποιους εργολάβους και φτωχότερη τη χώρα.
Για να μπούμε λίγα χρόνια μετά σε υποχρεώσεις μνημονίων και να μην ξέρουμε αν θα ορθοποδήσει η χώρα και πότε. Να πληρώνουμε χωρίς να βλέπουμε φως.
Πονάω ακόμη περισσότερο αυτή τη στιγμή που οι άνθρωποι πεθαίνουν χωρίς ΜΕΘ, χωρίς αντίστοιχες υποδομές υγείας και παιδείας.
Κρίμα για την Ελλάδα κρίμα για το λαό μας που τ’ ανέχτηκε όλα αυτά”…
Ετσι είναι, δήμαρχε. Κι ένα μεγάλο τμήμα της γης επί της οποίας υψώθηκε το φαραωνικό και χωρίς λόγο ύπαρξης κτίσμα (όσο παραπάνω τσιμέντο, μάρμαρο, γυαλί και σίδερο, τόσο περισσότερη μάσα για τους “δικούς μας”) ανήκε στον ταλαίπωρο Εθνικό Πειραιώς, που είχε εκεί επενδύσει τα χρήματα τα οποία είχε κερδίσει από την μετεγγραφή του αείμνηστου Μιχάλη Κρητικόπουλου στον μεγάλο αντίπαλο ,πλην πάμπλουτο, Ολυμπιακό!
Από τότε το είχαν βάλει στο μάτι το μεγάλο αυτό σωματείο. Και λίγο αργότερα από την καταπάτηση του χώρου, που είχε αγοράσει ο Εθνικός στη Νίκαια, μήπως και φτιάξει κάποτε εκεί το δικό του γήπεδο, εξωπετάχτηκε ο ιστορικός σύλλογος και από το “Καραϊσκάκη”, με μια πρωτοφανή “συναίνεση” ΠΑΣΟΚ-ΝΔ υπό την σκέπη του μεγάλου μαέστρου και διακομματικού εργολάβου!!
Ευτυχώς, μαθαίνουμε ότι τα Δικαστήρια δικαίωσαν προσφάτως τον Εθνικό και θα αποδοθούν στον Σύλλογο αρκετά χρήματα.
Ελπίζουμε να μάθουμε πόσα είναι και πώς θα χρησιμοποιηθούν από τους διοικούντες!

Δημήτρης Καπράνος

Related Articles

Φιλικός αγώνας Ολυμπιακός Κ19 – Εθνικός 3 – 2

Αρίστη Μουταφτσή

Αλέξης Αγγελόπουλος: Αντρικά όπως όλη την χρονιά

kyanoleukos

Δημητρίου: “Ζητάω περισσότερο πάθος και ταχύτητα

kyanoleukos
Φόρτωση....

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα