Κυανόλευκος
Πόλο

Πρώτη… βουτιά με όνειρα για τον ανανεωμένο Εθνικό Πειραιώς!

Πρώτη βουτιά για τη γυναικεία ομάδα πόλο του Εθνικού Πειραιώς, με τις ανανεωμένες «κυανόλευκες» να συγκεντρώνονται στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά το μεσημέρι της Δευτέρας (23/08).

Στην πρώτη προπόνηση της χρονιάς η ομάδα του «Αυτοκράτορα» δεν ήταν πλήρης, καθώς τις επόμενες ημέρες σταδιακά θα ενσωματώνονται και οι υπόλοιπες αθλήτριες. Ο Μάρκο Μίτσιτς και η Αντιγόνη Ρουμπέση έκαναν την απαραίτητη εισαγωγή και ύστερα οι «κυανόλευκες» έπεσαν στο νερό για τα πρώτα λεπτά δουλειάς.

Το «παρών» στην πρώτη προπόνηση έδωσαν οι αθλήτριες: Φοίβη Χατζηκυριακάκη, Ελένη Σωτηρέλη, Άλκηστη Μπενέκου, Ιόλη Μπενέκου, Μαρίσα Ρακιντζή, Καρολίνα Ιωάννου, Φρόσω Μπερίκου, Βιργινία Φελλά και Ματίνα Λαλούση.

Αμέσως μετά την παρθενική προπόνηση του «Αυτοκράτορα», ο προπονητής της ομάδας Μάρκο Μίτσιτς και η άμεση συνεργάτης του, Αντιγόνη Ρουμπέση, μίλησαν στο ethnikoswaterpolo.gr που βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά.

Μάρκο Μίτσιτς: «Είναι μόνο η πρώτη προπόνηση, που δεν μπορεί να δείξει πολλά. Βεβαίως, όλα τα κορίτσια ήταν συγκεντρωμένα και σοβαρά. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Ακόμη δεν γνωριζόμαστε και η οικειότητα θέλει χρόνο για να δημιουργηθεί. Καλή μας αρχή, μακριά από τραυματισμούς. Να έχουμε υγεία και σύντομα θα μπορούμε να πούμε περισσότερα».

Αντιγόνη Ρουμπέση: «Πρώτη ημέρα σήμερα, πράγματι. Δεν είναι όλα τα μέλη της ομάδας παρόντα, μιας και έχουμε ακόμη 23 Αυγούστου. Από την άλλη εβδομάδα, όμως, θεωρώ ότι θα έχουμε μια πιο καθαρή και ολοκληρωμένη εικόνα. Αναμένουμε φυσικά και τις ξένες παίκτριες αργότερα, περίπου τον Νοέμβριο. Το κλίμα είναι ήρεμο και βρισκόμαστε όλοι σε φάση προσαρμογής, ώστε να “δεθούμε” σαν ομάδα, και οι προπονητές και οι παίκτριες μεταξύ τους, βήμα βήμα. Οι στόχοι μας, φέτος, ως προπονητικό επιτελείο, είναι να βοηθήσουμε τα κορίτσια να βελτιωθούν, η καθεμία ξεχωριστά και εννοείται, στο χέρι μας είναι, αυτή η βελτίωση να γίνει και συλλογικά στην ομάδα. Το βασικότερο για εμάς είναι να αποτελούν, όντως, μια ομάδα τα κορίτσια, να λειτουργούν σαν “ένα” και να υπάρχει ομοιογένεια, διότι είναι, σχεδόν, όλες καινούργιες. Αγωνιστικά, ο στόχος μας είναι, σταδιακά αγώνα με τον αγώνα, να βελτιωνόμαστε. Υπάρχει πολλή όρεξη και εκ μέρους μας, ως επιτελείο και από την πλευρά των κοριτσιών και πιστεύω θα έχουμε, συνολικά, ένα καλό “πρόσωπο” και θα είμαστε μέσα στους στόχους μας».

Είναι λογικό να έχουν αυξηθεί και οι απαιτήσεις φέτος, δεδομένων όλων των μεταγραφικών κινήσεων τόσο σε παίκτριες, όσο και σε προπονητές. Δημιουργεί άγχος αυτός ο παράγοντας;

«Φυσικά, καταλαβαίνουμε και κατανοούμε τις υψηλότερες απαιτήσεις. Προσωπικά, όμως, δεν αγχώνομαι. Θεωρώ ότι πρέπει ο καθένας μας να δώσει τον καλύτερο του εαυτό και στο τέλος, θα έχουμε μια καλή εμφάνιση. Από εκεί και πέρα, το βασικό είναι να υπάρχει όρεξη και να είμαστε όλοι υγιείς, πάνω από όλα οι αθλήτριές μας, κυρίως λόγω της ανησυχίας για τον Covid. Δυστυχώς, αποτελεί “μπελά” για όλους μας σε αυτόν τον χώρο, αλλά με υγεία και όρεξη, όλα θα γίνουν στον κατάλληλο χρόνο.

Έχετε οριοθετήσει ένα χρονικό διάστημα στο οποίο θα θέλατε η ομάδα να είναι πιο έτοιμη αγωνιστικά; Για παράδειγμα, στην έναρξη του Πρωταθλήματος; Στην έναρξη των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων, ενδεχομένως;

«Σίγουρα η έναρξη των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων αποτελεί ένα σημείο αναφοράς για εμάς, όπως και η αρχή του Πρωταθλήματος φυσικά. Απλά στην αρχή του Πρωταθλήματος, δεν θα έχει παρέλθει ικανοποιητικό χρονικό διάστημα με τις ξένες παίκτριες στην ομάδα. Οπότε, στόχος μας είναι, μόλις ενσωματωθούν και οι παίκτριες που αναμένουμε, να έχουμε μια πλήρη εικόνα, κοιτώντας την Ευρώπη».

Οι προσθήκες έχουν ολοκληρωθεί ή να αναμένουμε κάποια επιπλέον “έκπληξη”;

«Όχι όχι. Πιστεύω είμαστε μια χαρά, πλέον σαν ομάδα. Όπως ανέφερα και πριν, αυτό που μας ενδιαφέρει άμεσα, είναι να δουλέψουμε και να προσαρμοστούμε, ώστε να “δεθούμε” ως ομάδα και να υπάρχει μια ολοκληρωμένη προσπάθεια».

Ως Αντιγόνη Ρουμπέση, είστε η προσωποποίηση της Εθνικής ομάδας. Είναι ένας από τους στόχους σας φέτος, τα κορίτσια του Εθνικού, κυρίως οι Ελληνίδες, να “μπουν στο στόχαστρο” του/της ομοσπονδιακού τεχνικού;

«Σίγουρα αποτελεί έναν από τους βασικούς μας στόχους αυτό! Να βλέπουμε, δηλαδή, νέα ονόματα να προστίθενται στην Εθνική ομάδα. Είναι, όμως, λίγο νωρίς για να μιλήσουμε γι’ αυτό. Όταν θα φτάσουμε σε σημείο να έχουν δουλευτεί αρκετά οι παίκτριες και θα έχουμε μια πλήρη εικόνα, θεωρώ ότι 1-2 ονόματα θα είμαστε σε θέση να τα ξεχωρίσουμε και να τα δούμε, ενδεχομένως, στις επόμενες κλήσεις της Εθνικής. Ευχόμαστε να το πετύχουμε αυτό»!

Φωτογραφίες από την πρώτη προπόνηση:

Related Articles

Άνετη και εύκολη νίκη για τον Εθνικό Nobel Hellas, επιβλήθηκε 15-5 του ΝΟ Ρεθύμνου

Αρίστη Μουταφτσή

Επιστροφή του Θωμά Γαβαλά στην εστία του Εθνικού Πειραιώς

kyanoleukos

Έναρξη συνεργασίας με την αθλήτρια Βασιλική Δούλη

kyanoleukos
Φόρτωση....

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα