Κυανόλευκος
Ποδόσφαιρο

Γ’ Εθνική: Τα brand names της κατηγορίας!

Διαβάστε στο παρακάτω άρθρο του Δημήτρη Θεοδώρου για την Ώρα των Σπορ, το αφιέρωμα στις ομάδες που αποτελούν τα… brand names της Γ’ Εθνικής.

Τέσσερις ομάδες έχουν συνδέσει όσο λίγες το όνομά τους με την πρώτη κατηγορία της χώρας καθώς είχαν πάνω από δεκαετή πορεία.

Η «ΩΡΑ των σπορ» τις εντοπίζει και εστιάζει στη φετινή τους προσπάθεια για διάκριση..

Διαβάστε στο παρακάτω άρθρο του Δημήτρη Θεοδώρου για την Ώρα των Σπορ, το αφιέρωμα στις ομάδες που αποτελούν τα… brand names της Γ’ Εθνικής.

Ακολούθησε τη Mikriliga στο Google News! Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό.
Τέσσερις ομάδες έχουν συνδέσει όσο λίγες το όνομά τους με την πρώτη κατηγορία της χώρας καθώς είχαν πάνω από δεκαετή πορεία.

Η «ΩΡΑ των σπορ» τις εντοπίζει και εστιάζει στη φετινή τους προσπάθεια για διάκριση..

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
Γεμάτος νιάτα και υγεία!

Για τους πολλούς, ο υποβιβασμός του το περασμένο καλοκαίρι ενδεχομένως να ισοδυναμούσε με
καταστροφή.

Στα μάτια, όμως, εκείνων που ζούσαν από κοντά την φθορά των τελευταίων -πολλών- ετών,
η πτώση έμοιαζε με μία προδιαγεγραμμένη πορεία, που όμως θα «γεννούσε» και μία μοναδική ευκαιρία
για κάθαρση.

Για απαλλαγή από όλους όσοι τον λυμαίνονταν και, εν τέλει, τον οδήγησαν στην πλήρη
απαξίωση. Ο Πανιώνιος της φετινής σεζόν θυμίζει σε ελάχιστα εκείνον της περσινής, που ψυχορραγούσε, φτάνοντας στο σημείο να προκαλεί οίκτο σε εχθρούς και φίλους.

Το εγχείρημα που έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο, με τη δήλωση συμμετοχής στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, είχε ως μπροστάρη τον -γνωστό για τα πανιώνια αισθήματά του- επιχειρηματία Κυριάκο Σκούρα, ο οποίος βρήκε στο πρόσωπο του Γιάννη Μανιάτη τον κατάλληλο να αναλάβει καθήκοντα διευθυντή στο τμήμα και να «τρέξει» για τις λύσεις σε όσα θέματα θα προέκυπταν στην πορεία.

Συνεπικουρούμενος από τον Φώτη Κωσταρίδη και άλλα, γνώριμα πρόσωπα στην κυανέρυθρη κοινότητα, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής φροντίζει ώστε να λειτουργούν τα πάντα σε επαγγελματικά πρότυπα.

Ο «φρέσκος» Πανιώνιος στηρίζεται κατά κύριο λόγο σε νεαρούς ποδοσφαιριστές, που έχουν «ανδρωθεί»
στις περίφημες ακαδημίες του, αλλά και σε ελάχιστες έμπειρους, των οποίων η παρουσία κρίνεται
καθοριστική τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στα αποδυτήρια.

Το -αγωνιστικό- γεγονός σε αυτούς τους πρώτους μήνες ήταν η επιστροφή του Γιάννη Κοντοέ μετά από
εννέα χρόνια, που είχε διττό σκοπό: αφενός να συνδράμει σε αυτή τη νέα προσπάθεια, αφετέρου να
κλείσει την καριέρα του στην ομάδα που τον ανέδειξε.

Εξίσου πολύτιμη κρίνεται και η παρουσία του Δημήτρη Γροντή, ο οποίος έχει συνεισφέρει αισθητά σε αυτό το «τρία στα τρία» με το οποίο έχουν εκκινήσει οι κυανέρυθροι στον 6ο όμιλο. Από την τεχνική ηγεσία δίνει τις κατευθύνσεις για ορθολογικό ποδόσφαιρο ο 41χρονος Δημήτρης Κοροπούλης, πρόσωπο ταυτισμένο με τον προσφυγικό σύλλογο
έπειτα από εικοσιένα χρόνια προσφοράς στα τμήματα υποδομής του.

Βραχυπρόθεσμος στόχος του Πανιωνίου δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από την πρωτιά στον όμιλο.
Όσο για τον μακροπρόθεσμο, η απάντηση μοιάζει πιο εύκολη: επάνοδος στη Super League!

ΗΡΑΚΛΗΣ

Ευκαιρία που φαντάζει μοναδική…
Πιθανόν να μην υπάρχει άλλη ομάδα σε ολόκληρη την Ελλάδα που να έχει υποστεί την τελευταία
δεκαετία τόση ταλαιπωρία, όση αυτή που έχει υποστεί ο Ηρακλής.

Οταν το 2011 υποβιβάζονταν αρχικώς στη Football League για πλαστή ενημερότητα και λίγες… εβδομάδες αργότερα στη Δ’ Εθνική λόγω της προσφυγής του στο CAS, ούτε κι ο πιο απαισιόδοξος φίλος του δεν θα μπορούσε να φανταστεί την περιπέτεια που μόλις ξεκινούσε για τον πιο ιστορικό σύλλογο της Θεσσαλονίκης.

Η επανεμφάνισή του στη Super League το καλοκαίρι του 2015 αποδείχθηκε προσωρινή, αφού μόλις δύο
σεζόν αργότερα τα νέα οικονομικά προβλήματα τον οδήγησαν εκ νέου στα ερασιτεχνικά. Η νέα προσπάθεια για επιστροφή στις επαγγελματικές κατηγορίες δεν «χτίστηκε» σε στέρεες βάσεις, με συνέπεια να έρθει ο νέος, αναπόφευκτος υποβιβασμός στα ερασιτεχνικά, που αυτή τη φορά τον βρήκε στην τελευταία κατηγορία των τοπικών πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Μακεδονίας!

Ύστερα από μία χρονιά ουσιαστικά… απουσίας από τον χάρτη του ποδοσφαίρου, ο Ηρακλής έχει μπροστά του μια ευκαιρία που φαντάζει μοναδική για την σταδιακή επιστροφή και εδραίωσή του στις επαγγελματικές κατηγορίες της χώρας. Έχοντας πετύχει συμφωνία με τον συνονόματό του, Ηρακλή Αμπελοκήπων, προσπερνά εμπόδια που είχαν παρουσιαστεί πέρσι και είχαν να κάνουν με τις αντιδράσεις του κόσμου απέναντι στις συζητήσεις με τον Άρη Παλαιοχωρίου…

Πλέον, το όνομα «Ηρακλής» βρίσκεται στο πίσω μέρος της φανέλας, παρότι ως έδρα στο φετινό Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής χρησιμοποιείται το γήπεδο Αμπελοκήπων.

Στην κεφαλή της διοίκησης βρίσκεται ο Γιάννης Ζαντόπουλος, ως ο συνδετικός κρίκος των δύο σωματείων και ο άνθρωπος που πρόσφερε το ΑΦΜ για τη «μετενσάρκωση» του «γηραιού». Βασικός χρηματοδότης της σεζόν είναι ο πρόεδρος της ΚΑΕ Ηρακλής, Θεόδωρος Δρακόπουλος, με τη συνεργασία των δύο τμημάτων να είναι στενή.

Όσο για το ξεκίνημά του στον 1ο όμιλο δεν υπήρξε ιδανικό. Από τις τρεις αποστολές του, οι δύο έχουν ολοκληρωθεί με ήττα. Συνέπεια των δύο απωλειών στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές ήταν η απομάκρυνση του Γιώργου Ακριτόπουλου, για τη διαδοχή του οποίου οι κυανόλευκοι εξακολουθούν να πραγματοποιούν επαφές με υποψηφίους. Στο ρόστερ του ξεχωρίζουν τα ονόματα των Σωκράτη Φυτανίδη, Πέτρου Κανακούδη, Γιάννη Παπαδόπουλου, Νίκου Πουρτουλίδη και Θωμά Τσίτα.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

«Χτίζει» για το μέλλον
Η επιστροφή του στις εθνικές κατηγορίες το καλοκαίρι του 2014, έπειτα από την κορύφωση του… δράματος με τον υποβιβασμό του στα τοπικά του Πειραιά δύο χρόνια νωρίτερα, είχε θεωρηθεί ως η απαρχή για μία εν γένει αντεπίθεση του Εθνικού, που μετά από κάποιες σεζόν θα τον έφερνε εκεί που κάποτε μεγαλουργούσε: στην κορυφαία κατηγορία της χώρας. Αφού πρώτα πέτυχε τη σταθεροποίησή του στη Γ’ Εθνική, η διοίκηση του Αλέξη Αγγελόπουλου έδωσε τα «σκήπτρα» σε εκείνη του Αλέξανδρου Καρυδόπουλου, ο οποίος συγκρότησε μία ομάδα που σε βάθος διετίας θα διεκδικούσε την άνοδο στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Για δύο περιόδους οι κυανόλευκοι πάλεψαν, αλλά ισάριθμες είδαν τα «όνειρά» τους να γίνονται στάχτες… Μετά την περσινή, μάλλον διεκπεραιωτική χρονιά, που ολοκληρώθηκε πρόωρα ελέω πανδημίας, ήρθαν σαρωτικές αλλαγές το περασμένο καλοκαίρι.

Η προγραμματισμένη εκλογική Γενική Συνέλευση είχε ως αποτέλεσμα να αναλάβουν νέα πρόσωπα τις τύχες του σωματείου, με τον «άνεμο αλλαγής» να μην αφήνει ανεπηρέαστο το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Στην αρμόδια διοικούσα επιτροπή ανέλαβε επικεφαλής ο Σπύρος Κωτσόπουλος, με κύριο μέλημά του να τεθούν οι βάσεις για την επόμενη μέρα, μέσα από τη συσπείρωση στον κόσμο της ομάδας.

Παρότι μέχρι στιγμής δεν ευτύχησε να έχει τις βοήθειες που θα ήθελε και από τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να προσφέρουν στον Εθνικό, οδηγεί την ομάδα σε μία νέα
αρχή, για την οποία υπεύθυνος από τη θέση του προπονητή είναι ο Μουράτ Σεροπιάν.

Το ρόστερ είναι νεανικό, τα ονόματα «κράχτες» απουσιάζουν, όμως η συνθήκη είναι ευνοϊκή για να «χτιστεί» ένα σύνολο που θα έχει όχι μόνο παρόν, αλλά και μέλλον. Γι’ αυτό τον λόγο δεν είναι στόχος η άνοδος και όχι επειδή
μετά από τρεις αγωνιστικές στον 6ο όμιλο έχει μία νίκη, μία ήττα και ένα… ρεπό.

«Αγκάθι» για τον πειραϊκό σύλλογο εξακολουθεί να αποτελεί το γηπεδικό, ζήτημα που τον ταλανίζει περίπου μία εικοσαετία. Το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχει βρει… λιμάνι στο φιλόξενο δημοτικό στάδιο Καλλιθέας, επ’ ουδενί δεν σημαίνει πως έχει βρει και τη λύση που αναζητά. Κάθε άλλο.

Οι περιπτώσεις με τις εκτάσεις τόσο στο «Σχιστό» όσο και στη Δραπετσώνα, δείχνουν πάλι να είναι
κολλημένες…

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ

Όνειρα δίχως όρια!
Έχουν περάσει, πλέον, πολλά χρόνια από την τελευταία της παρουσία στην Α’ Εθνική Κατηγορία. Μετά
τον υποβιβασμό της το καλοκαίρι του 2004, περιπλανήθηκε για πολλά χρόνια στις εθνικές κατηγορίες,
φτάνοντας να αγωνιστεί στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Πειραιά, αρχικώς τη διετία 2014-2016.

Στη δεύτερη θητεία της στα τοπικά, την περσινή σεζόν, η Προοδευτική αποδείχθηκε περαστική. Παρότι η χρονιά
έληξε άδοξα ελέω… Κορονοϊού, είναι σχεδόν βέβαιο πως το μόνο που θα άλλαζε για την ομάδα του Κορυδαλλού, ήταν να πανηγυρίσει εντός αγωνιστικών χώρων την επάνοδό της στις εθνικές κατηγορίες.

Τα όνειρα, ωστόσο, των ανθρώπων που έχουν αναλάβει τις τύχες της την τελευταία διετία, δεν εξαντλούνται εκεί! Πρόσωπα που βρίσκονται στο περιβάλλον του προέδρου Γιώργου Λεκάι, αλλά και στο διοικητικό σχήμα, επιβεβαιώνουν πως οι βλέψεις για το μέλλον οδηγούν στην επιστροφή στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου. «Εκεί όπου ανήκει η Προοδευτική», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν.

Ο «ισχυρός» άνδρας του συλλόγου, με τη συμπαράσταση του Θεόδωρου Φαφατά και τη συνεργασία του
Γρηγόρη Δράγαζη που προσφέρει τις υπηρεσίες του από τη θέση του τεχνικού διευθυντή, πραγματοποιούν εκείνες τις ενέργειες που θα φέρουν σύντομα την επίτευξη του μεγαλεπήβολου σκοπού, με πρώτο στάδιο την επάνοδο στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Το τεχνικό δίδυμο των Αντώνη Καλαμάκη και Γιάννη Δρακωνάκη, με τη συμβολή του Λεωνίδα Τσιγαρίδα, κατόχου διπλώματος UEFA Pro, δουλεύουν προκειμένου το ταλέντο να μεταφραστεί σε… άμεσα αποτελέσματα.

Στο έμψυχο δυναμικό ξεχωρίζουν ο Ούγγρος Κριστιάν Παλ, ο Αντώνης Κυριαζής, ο Σάκης Κατσούλης, ο Κώστας
Δηλαβέρης, αλλά και ο νεαρός Αντώνης Γκόκα, ενώ στις πρώτες αγωνιστικές στον 6ο όμιλο, οι
«βυσσινί» ξεκίνησαν με… ρεπό, για να προχωρήσουν με ήττα από τον Πανιώνιο και επιβλητικό πέρασμα
από τα Σπάτα επί του Αήττητου.

«Μελανό» σημείο της φετινής σεζόν χαρακτηρίζεται το γεγονός ότι, εξαιτίας της απαγόρευσης
προσέλευσης φιλάθλων στις εξέδρες, λείπει η γνωστή, διαδραστική σχέση της Προοδευτικής με τον
κόσμο της, που τονώνει το ηθικό του και δίνει ενέργεια στην ίδια.

Πηγή

Related Articles

Ποδόσφαιρο Γυναικών: Ήρθε η μεγάλη στιγμή.

kyanoleukos

Πρώτο ματς με Ελλοπιακό-Αναλυτικά το πρόγραμμα του 4ο ομίλου της ΄Γ Εθνικής

kyanoleukos

Ελλάς Ποντίων Εθνικός 1-3 (Κύπελλο Πειραιά)

kyanoleukos
Φόρτωση....

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα