Κυανόλευκος
Ποδόσφαιρο

Αυτά ειπώθηκαν στην Γενική Συνέλευση του Εθνικού Πειραιά (Φώτο)

Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο η Γενική Συνέλευση του Εθνικού Πειραιά στα γραφεία του συλλόγου στο Μικρολίμανο.

Παρουσία αρκετών φίλων του συλλόγου κατατέθηκαν οι προτάσεις για τη νέα χρονιά.

Ο πρόεδρος της συνέλευσης ήταν ο κ. Χατζηγεωργίου ενώ αντιπρόεδρος ο νομικός σύμβουλος κ. Αναγνώστου. Αρχικά το λόγο πήρε η κα. Δώρα Ιωαννίδου, η μέχρι πρότινος πρόεδρος του Ερασιτέχνη λέγοντας

“Όλοι μας στον Εθνικό έχουμε άγχος να υπάρξει η επόμενη ημέρα όπου θα είναι ανάλογη για την ιστορία του συλλόγου σε όλα τα τμήματα. Ένα τμήμα όμως όπου όλοι έχουμε ιδιαίτερη αδυναμία είναι το ποδόσφαιρο γιατί είναι η “ναυαρχίδα μας” μαζί με τον υγρό στίβο, χωρίς να σημαίνει ότι δεν είναι σημαντικά τα υπόλοιπα αθλήματα. Αυτή τη στιγμή επειδή έχει μείνει προς το παρόν ακέφαλο το ποδοσφαιρικό τμήμα γνωρίζουμε όλοι ότι γίνεται προσπάθεια τελευταία για να βρεθεί η επόμενη διοίκηση-διοικούσα επιτροπή (άτυπη) που θα τρέξει το ποδοσφαιρικό τμήμα. Επειδή γνωρίζω και εγώ σαν πρόεδρος (απερχόμενη) τις κινήσεις που γίνονται θα ήθελα όσοι βρίσκονται εδώ και θέλουν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για να αναλάβουν, να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Το νέο Δ.Σ. θα συγκαλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση όπου θα αναθέσει στους νέους ανθρώπους που θα αναλάβουν το ποδοσφαιρικό τμήμα. Είναι σημαντική ευκαιρία να καταθέσουν όσοι ενδιαφέρονται τις προτάσεις τους”.

Στη συνέχεια ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα αυτό ο κ. Πλεξίδας ο οποίος αναφέρθηκε στην πρόταση που έχει να καταθέσει για να αναλάβει το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Αφού τόνισε ότι συνεργάζεται-επιχειρηματικά με την παλιά δόξα του Εθνικού, Ντανιέλ Μπατίστα, κατέθεσε ένα πλάνο που θα έχει ως κύριο πυλώνα την ανάπτυξη των ακαδημιών, υπογραμμίζοντας ότι εφόσον, κριθεί ότι είναι το κατάλληλο πρόσωπο, θα φέρει 60 διαθέσιμους ποδοσφαιριστές.

Αναλυτικά

“Είμαι περήφανος που βρίσκομαι στη διαδικασία σε μια τόσο ιστορική ομάδα. Ο κ. Μαντζουράνης ήταν έμπνευση για εμένα, για να έρθω εδώ. Το γήπεδο πρέπει να γίνει, για να μπορέσει να έχει ένα… χωράφι η ομάδα. Το λέω λαικά. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε πράγματα. Σήμερα ήρθα εδώ με το δικηγόρο μου αφού έγινα μέλος.

Εκπροσωπώ τον Ντανιέλ Μπατίστα.

Στον Εθνικό εμείς θέλουμε να κάνουμε εν ολίγοις τα εξής: “Θέλουμε να δώσουμε βάση στα νέα παιδιά και να τα βάζουμε μέσα ώστε ο Εθνικός κάποια στιγμή να μην χρειάζεται χρηματοδότη. Να υπάρχει επιτροπή του ερασιτέχνη και να διοικεί το ποδόσφαιρο. Πρέπει να γίνουν υποδομές, όμως πρώτα πρέπει να γίνει γήπεδο.

Αφού δεν έχουμε γήπεδο, πήρα το Ντανιέλ για να μπει μπροστά και να ακολουθήσουμε εμείς για τρέξουμε ώστε να γίνει το γήπεδο. Έχουμε πάρει κάποιες διαβεβαιώσεις αλλά αυτά είναι μόνο στα λόγια. Περιμένουμε τα έργα. Είμαι άνθρωπος του αθλητισμού όχι όμως του ποδοσφαίρου. Ήμουν μπασκετμπολίστας και δραστηριοποιούμαι με τον κ. Μπατίστα. Εμείς στο ποδοσφαιρικό κομμάτι αυτό που μπορούμε να εγγυηθούμε είναι ότι έχουμε 60 παίκτες έτοιμους. Τώρα εάν λέγεται ο ένας Πρίντεζης και ο άλλος Πλεξίδας και δεν τους ξέρετε οι περισσότεροι αυτό δεν έχει σημασία. Έχω καταθέσει μια πρόταση. Έχει να κάνει με το πως θα πρέπει να ξεκινήσεις να δημιουργήσεις μια ακαδημία. Αυτό το κάνουμε διότι δεν υπάρχει περιθώριο για να ξοδεύουμε λεφτά. Οκ, θα πετάξουμε κάποια λεφτά φέτος, του χρόνου; Θα υπάρχει η δυνατότητα; Όποιος και να το κάνει αυτό το πράγμα, πρέπει να έχει μια δομή. Φτάνει πλέον να πληρώνουμε παίκτες αμφιβόλου αξίας. Όσον αφορά το στόχο της ανδρικής ομάδας θα είναι μια καλή πορεία. Η λέξη πρωταθλητισμός δεν υπάρχει σε εμένα διότι το έκαναν και άλλοι αλλά δεν τα κατάφεραν”.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο υπεύθυνος ακαδημιών του ποδοσφαίρου κ. Αντώνης Γρηγοριάδης λέγοντας: “Αρχικά να ενημερώσω τον κ. Πλεξίδα ότι υπάρχουν ακαδημίες στον Εθνικό 14 χρόνια.

Η βιτρίνα και ο τρόπος που υπάρχει για να προσεγγίσεις παιδιά είναι η εικόνα της α’ ομάδας. Αυτή είναι η ναυαρχίδα. Όσο και να παλέψεις εάν η πρώτη σου ομάδα δεν έχει επιτυχία ανάλογη με το όνομα του σωματείου θα δυσκολευτούμε”.

Στη συνέχεια κατέθεσε τη δική του πρόταση ο άλλοτε παράγοντας του συλλόγου, Σπύρος Κωτσόπουλος λέγοντας:

“Με απασχολεί ένα πράγμα. Να είμαστε αγαπημένοι και ενωμένοι.

Εφόσον δεν υπάρξει πρόταση είχαμε πει θα καταθέσουμε εμείς τη δική μας.

Σε αυτό το σημείο θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα περσινά παιδιά που πάλεψαν.

Η σκέψη μας ήταν η εξής: Να πάρουμε την ομάδα, το ποδοσφαιρικό τμήμα και να τρέξουμε και το θέμα του γηπέδου όχι στο θέμα της κατασκευής. Θέλουμε να προχωρήσουμε αγαπημένοι φτιάχνοντας τον Εθνικό μας, όχι όμως να μιλάμε για θέμα υποβιβασμού ή όχι. Ο πρωταθλητισμός έγκειται σε πολλά πράγματα. Για παράδειγμα σε τι όμιλο θα πέσεις, διότι δεν θα παίζουμε μόνοι μας. Υπάρχουν και αντίπαλοι.

Εμείς έχουμε κάποιο όραμα. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν προσφέρει…

Ας βάλουμε στην άκρη της διαφορές μας και να πάμε μαζί.

Όποιος πάρει την ομάδα πρέπει να τρέξει. Υπάρχουν προβλήματα στην κοινωνία, δεν υπάρχουν χρήματα και λόγω του κορωνοϊου έχουμε δυσκολίες. Εφόσον δεν τρέξει αυτός που θα αναλάβει υπάρχει πρόβλημα”.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Δημήτρης Καραφαντής λέγοντας:

“Έχουμε πέσει σε μια λούμπα για το γήπεδο. Δεν αναιρεί το θέμα του γηπέδου, έναν τυχόν πρωταθλητισμό. Εάν είχαμε ανέβει πριν από δυο χρόνια δηλαδή θα είχαμε γήπεδο”;

Αφού εγκρίθηκε ο οικονομικός απολογισμός, στη συνέχεια το λόγο πήρε η κα. Ιωαννίδη που έκανε τον διοικητικό απολογισμό λέγοντας:

“4 χρονια που που ήμουν στην προεδρία προσπαθήσαμε μαζί με τους συνεργάτες μου να φτάσουμε τα τμήματα όσο μπορούμε πιο ψηλά.

Δεν έχω βάλει ούτε ένα ευρώ στην τσέπη μου.

Έχουμε υποστεί μεγάλη οικονομική ζημιά εγώ και η οικογένεια μου και γι αυτό αποχωρώ. Δεν θα είμαι καν μέλος του Δ.Σ.

Στα τμήματα που ήμουν υπεύθυνη μαζί με τους συνεργάτες μου (πολο και κολύμβηση) προσπαθήσαμε αρκετά. Ο Εθνικός έπαιξε μετά από 15 χρόνια τελικό Κυπέλλου. Υπέστη συντριβή από ένα σωματείο που έχει μπάτζετ 900.000 τον Ολυμπιακό, αλλά αυτό τι σημαίνει;

Έχουμε αθλητή παγκοσμίου επιπέδου στην κολύμβηση, τον Κριστιάν Γκολομέβ

Το γυναικείο τμήμα με τον κ. Κολοβό έχει κάνει τρομερή πορεία. Το βόλει κάνει μια προσπάθεια ο Σπύρος Κουτούβαλης που δημιουργεί για πρώτη φορά γυναικεία ομάδα.

Το μπάσκετ παίζει Β’ Εθνική. Αυτό μπορούμε και αυτό κάνουμε. Η αδιαφορία της πολιτείας είναι τεράστια. Δεν μπορούμε 10 άνθρωποι να σηκώσουμε ένα τόσο μεγάλο βάρος. Καναμε λάθη, αλλά δεν τα κάνουμε για να ζημιώσουμε το σύλλογο. Ούτε καρεκλοκένταυροι είμαστε. Το 2018 δεν εμφανίστηκε κανένας στην Γενικλη Συνελευση. Αποχωρούμε και ευχόμαστε όσοι αναλάβουν να έχουμε καλή επιτυχία”.

Πηγή:https://soccerlive.gr/

Related Articles

Πήρε βαθμό από τον Εθνικό Ο Άγιος Νικόλαος

kyanoleukos

Πρόσκληση σε Συνέντευξη τύπου σχετικά με το γήπεδο του ΣΕΦ- Στο ΣΕΦ ο Εθνικός

kyanoleukos

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΙΜΠΑΚΗΣ ΣΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

kyanoleukos
Φόρτωση....

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα