Κυανόλευκος
Μπάσκετ

ΤΟP OF THE VILLAGE: ”O ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΟΙΤΑΕΙ ΠΑΝΤΑ ΨΗΛΑ”

Το Top Of The Village μιλάει με μια ομάδα σταθμό. Μια ομάδα με ακόλουθους. Με ανθρώπους που την πιστεύουν και την υποστηρίζουν πάντα και παντού. Και αυτή η ομάδα δεν είναι άλλη από τον Εθνικό Πειραιώς

Ο Εθνικός Πειραιώς είναι μια ομάδα που εδώ και χρόνια έχει αξιοσημείωτη πορεία και κοιτάει ψηλά, με σταθερά βήματα, νοοτροπία και σχεδιασμό. Οι άνθρωποι που μας μίλησαν εξήγησαν ακριβώς την κατάσταση, τα πιστεύω τους και τα όνειρα τους για τον Εθνικό Πειραιώς.

Δεν αξίζει να πούμε πολλά, αξίζει να διαβάσετε παρακάτω.

Επικεφαλής τμήματος μπάσκετ ΚΑΡΑΦΑΝΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
  1. Ποιοι είναι οι προσωπικοί σας στόχοι και το όραμα σας για την ομάδα του Εθνικού;

Αυτό που θέλουμε εμείς είναι να ακούγεται όσο περισσότερο γίνεται το όνομα του Εθνικού Πειραιά σε ολόκληρη την Ελλάδα. Υπηρετούμε έναν ιστορικό σύλλογο, έναν από τους μεγαλύτερους της Ελλάδας και γι αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να τον κρατάμε ψηλά. Ο Εθνικός βρίσκεται δέκα συνεχόμενα χρόνια στις Εθνικές κατηγορίες, είχε πρωταγωνιστικό ρόλο και από το 2010 που αναλάβαμε μετράμε τέσσερις ανόδους, τρία Κύπελλα ΕΣΚΑΝΑ και θα μπορούσαμε να έχουμε άλλη μια άνοδο, αν δεν σταματούσε το πρωτάθλημα πέρυσι λόγω της Πανδημίας.

Όραμά μας είναι να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο τις Ακαδημίες μας, ήδη τα τελευταία χρόνια γίνεται καλή δουλειά. Στην ανδρική ομάδα παίζουν τρία παιδιά που είναι προϊόντα της δικής μας παραγωγικής διαδικασίας, τρία παιδιά που είναι και οπαδοί του Εθνικού. Θέλουμε λοιπόν να είμαστε σταθερά στις εθνικές κατηγορίες  και όταν έρθει η ώρα που θα επιστρέψουμε στη φυσική μας έδρα, το Πέτρος Καπαγέρωφ ή αλλιώς Παπαστράτειο, θα μπορούμε να κάνουμε ακόμα μεγαλύτερα όνειρα. Αν δεν δοθεί η λύση στο γηπεδικό πρόβλημα στον Πειραιά, δύσκολα μπορείς να έχεις μεγαλύτερο όραμα.

  1. Τι είναι αυτό που θεωρείτε πως μπορεί να διαφοροποιεί την ομάδα σας από τις υπόλοιπες;

Δύο πράγματα. Το όνομα της ομάδας, του συλλόγου, και ο κόσμος μας. Έχουν πιστούς οπαδούς, που αγαπάνε μόνο τον Εθνικό και κάνουν τον σύλλογό μας ξεχωριστό. Ελπίζουμε κάποια στιγμή το ποδόσφαιρο να επιστρέψει στη φυσική του θέση, που είναι η SuperLeague, ώστε να γεννηθούν νέα οπαδοί και να συνεχίζουν να γεμίζουν τα γήπεδα.

O Εθνικός είναι από τα ιστορικότερα σωματεία της Ελλάδας. Το μέγεθος του έχει ξεπεράσει τη χώρα μας. Ως Εθνικός μετράμε 2 ευρωπαϊκά τρόπαια, με τελευταίο το φετινό που κατέκτησε η γυναικεία ομάδα πόλο.

  1. Πως βλέπετε μέχρι τώρα την χρονιά που διανύετε;

Είναι η πιο δύσκολη σεζόν από την ημέρα που αναλάβαμε. Από την πρώτη μέρα που είμαστε εδώ έχουμε μάθει να βρισκόμαστε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και να κυνηγάμε ανόδους. Φέτος είναι η πρώτη φορά – με εμάς στη διοίκηση – η ομάδα κινδύνεψε. Κάναμε όμως τις κινήσεις που έπρεπε, ενισχυθήκαμε με τον Φώτη Βασιλόπουλο που είναι στρατιώτης του Εθνικού και γύρισε να μας βοηθήσει να βγούμε από τη δύσκολη θέση και πιστεύω να ξεπεράσουμε κάθε κίνδυνο.

Φέτος, είμαστε και αρκετά άτυχοι. Οι τραυματισμοί από την αρχή της χρονιάς διαδέχονται ο ένας τον άλλον. Αποκορύφωμα είναι οι δύο πρόσφατοι σοβαροί τραυματισμοί του Κώστα Μπασδέκη και του Στέλιου Καραφαντή, οι οποίοι θα χάσουν τα υπόλοιπα παιχνίδια. Αυτό, όμως, δεν έκανε κανέναν στην ομάδα να λυγίσει. Όλοι βγήκαμε πιο δυνατοί, έχουμε συσπειρωθεί ακόμη περισσότερο και είμαστε μια γροθιά. Διοίκηση, τεχνικό τιμ, παίκτες και φυσικά ο κόσμος είμαστε ένα και όλοι μαζί δίνουμε τις «μάχες» στα κρίσιμα τελευταία παιχνίδια της σεζόν. Οι Εθνικές Κατηγορίες τα τελευταία χρόνια έχουν δυναμώσει πάρα πολύ. Για να σταθείς σε ανταγωνιστικό επίπεδο πρέπει να έχεις ένα μεγάλο μπάτζετ για τα δεδομένα. Σε σχέση με τις αντίστοιχες κατηγορίες στα άλλα σπορ, εμείς χρειάζεται να δώσουμε αρκετά παραπάνω χρήματα για να είμαστε στο υψηλότερο επίπεδο. Και το γεγονός ότι δεν υπάρχει κρατική χρηματοδότηση κάνει το έργο μας δυσκολότερο, αλλά δείχνει έμπρακτα τη μεγάλη σημασία και την αγάπη μας για το χώρο του μπάσκετ και φυσικά για τον Εθνικό, που ήταν, είναι και θα είναι ένα από τα ιστορικότερα σωματεία της Ελλάδας.

Τέλος, θέλω να κάνω μια ειδική αναφορά στον Εθνικάρα. Ο Γιάννης Ματζουράνης ήταν είναι και θα παραμείνει ο φίλαθλος σύμβολο αυτής της ομάδας. Η απώλεια του βύθισε στο πένθος όλη την οικογένεια του Εθνικού και άφησε ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Ο Εθνικάρας δεν θα ξεχαστεί ποτέ και όλες οι νίκες μας θα είναι πάντα αφιερωμένες σε αυτόν

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΝΤΡΙΚΗΣ: ΝΑΣΟΣ ΧΟΥΜΠΑΥΛΗΣ

) Με ποιο σκεπτικό και νοοτροπία χτίσατε την φετινή σας ομάδα;

Εγώ ανέλαβα την ομάδα στα μέσα της σεζόν. Η ομάδα φέτος στηρίχθηκε σε νέα παιδιά, τα οποία είχαν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους. Αυτή είναι και η φιλοσοφία της ομάδας, η οποία δίνει βαρύτητα στις Ακαδημίες της και στα νέα παιδιά. Μαζί με εμένα στην ομάδα στα μέσα της σεζόν ήρθε και ένα παιδί της ομάδας, ο Φώτης Βασιλόπουλος, που είναι εκ των κορυφαίων αν όχι ο κορυφαίος γκαρντ των Εθνικών Κατηγοριών.

Η ομάδα δίνει τη δική της «μάχη» για παραμονή στη Β΄Εθνική Κατηγορία. Η σεζόν μπορεί να μην κύλησε όπως θα θέλαμε, αλλά πλέον κρατάμε την κατάσταση στα χέρια μας. Οι παίκτες μου κάνουν κατάθεση ψυχής και δίνουν τα πάντα για τη «βαριά» φανέλα του Εθνικού».

2) Στο τέλος μιας προπόνησης πότε μπορείτε να πείτε πως είστε ευχαριστημένος; Τι είναι αυτό που θέλετε να έχει επιτευχθεί;

Φέτος, η ομάδα έχει σταθεί αρκετά άτυχη. Σχεδόν κάθε εβδομάδα είμαστε αντιμέτωποι και με έναν τραυματισμό. Μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας έχουμε χάσει δύο παίκτες με τραυματισμούς, που θα τους στερήσουν το υπόλοιπο της σεζόν.

Ως Νάσος είμαι αρκετά απαιτητικός από τους παίκτες μου. Θέλω ακόμη και στις προπονήσεις να δίνουν το 100%. Αν στο τέλος της προπόνησης όλοι οι παίκτες είναι υγιείς, ήταν συγκεντρωμένοι και έδωσαν αυτό που έπρεπε, τότε κι εγώ είμαι ευχαριστημένος και φεύγω χαμογελαστός από την προπόνηση».

3) Τι θα θέλατε να βελτιωθεί και τι είναι αυτό που κατέχετε εξαιρετικά σαν ομάδα;

Η χρονιά, όπως ανέφερα παραπάνω, δεν κύλησε όπως θα θέλαμε εμείς και οι φίλαθλοι μας. Πλέον, όμως, θεωρώ ότι η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση, έχω καταφέρει να περάσω τη φιλοσοφία μου και βλέπω στο παρκέ πράγματα, τα οποία θέλω.

Σίγουρα, δεν μπορώ να περάσω όσα θέλω, καθώς ανέλαβα στα μέσα της σεζόν, αλλά οι παίκτες έχουν δείξει τρομερό επαγγελματισμό και από την πρώτη στιγμή είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι και δίνουν το 100%. Σίγουρα, έχουμε αρκετά πράγματα να βελτιώσουμε, όπως την επιθετική μας λειτουργία. Αυτό, που κατέχει η ομάδα και θεωρώ από τα σημαντικότερα πράγματα, είναι η αυταπάρνηση. Όλοι παίζουν για το εμείς και όχι για το εγώ. Αυτό είναι σημαντικότερο από οποιοδήποτε άλλο πράγμα και είμαι χαρούμενος που το βλέπω από τους παίκτες μου».

Ο ”Εθνικάρας” εμβληματική μορφή και πιστός οπαδός της ομάδας

ΦΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ – ΑΡΧΗΓΟΣ

ΚΑΡΑΦΑΝΤΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ – ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΣ ΠΑΧΤΗΣ

ΚΑΡΑΦΑΝΤΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ «ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΤΙΜ ΚΑΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ»

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΗΣ: «ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣ ΜΑΤΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙΞΕΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ»

1) Πως είναι τα πράγματα στην ομάδα και ποιοι οι στόχοι σας για φέτος;

Φ.Β: Η ομάδα δίνει μεγάλη «μάχη» φέτος κόντρα και στην ατυχία. Οι τραυματισμοί έχουν χτυπήσει την ομάδα μας φέτος, αλλά αυτό μας έχει συσπειρώσει και μας έχει κάνει «ένα». Το κλίμα είναι εξαιρετικό και η διοίκηση φροντίζει να μας παρέχει όσα χρειαζόμαστε. Φέτος, δίνουμε μάχη για την παραμονή στη Β΄Εθνική Κατηγορία. Στα τελευταία ματς έχουμε δείξει τις πραγματικές μας δυνατότητες και είμαστε κοντά στο να πετύχουμε το στόχο μας.

Κ.Σ: Η ομάδα φέτος δίνει «μάχη», για να παραμείνει στη Β΄Εθνική Κατηγορία και είμαστε αισιόδοξοι ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε. Ο Εθνικός φέτος στάθηκε αρκετά άτυχος, καθώς πολλοί ήταν οι τραυματισμοί, οι οποίοι μας επηρέασαν και δεν μας επέτρεψαν να πάρουμε από το παρκέ αυτό που θέλαμε.

Το κλίμα είναι εξαιρετικό στην ομάδα. Διοίκηση, τεχνικό τιμ και παίκτες είμαστε ένα. Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια, η οποία θα δώσει το 100% στο παρκέ για να σώσει την ομάδα. Είμαι ο παλαιότερος παίκτης στον Εθνικό, έχω βγει από τα τμήματα υποδομής της ομάδας και «πονάω» τη βαριά μας φανέλα. Δεν μου αρέσει, που φέτος δίνουμε μάχη για την παραμονή, καθώς ο Εθνικός μας έχει συνηθίσει να πρωταγωνιστεί.

Ο κόσμος του Εθνικού, όμως, και φέτος είναι εδώ. Παρότι είναι μία δύσκολη σεζόν, οι φίλαθλοι μας δεν μας αφησαν μόνους μας, όπως κάνουν με όλα τα τμήματα του συλλόγου. Και φέτος αποτελούν τον έκτο παίκτη μας και όλοι μαζί στο τέλος θα καταφέρουν να πετύχουμε τον στόχο της παραμονής στη Β΄Εθνική Κατηγορία».

2) Τι θέση έχει το μπάσκετ στη ζωή σας;

Φ.Β: Το μπάσκετ είναι ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια της ζωής μου. Από μικρός μέχρι και σήμερα είμαι κάθε μέρα σε ένα γήπεδο και έχω μία μπάλα μπάσκετ στα χέρια. Μπορεί τα χρόνια να περνούν, αλλά όσο βλέπω ότι μπορώ να παίξω σ΄αυτό το επίπεδο θα συνεχίσω να πατάω το παρκέ και να δίνω τα πάντα για να πετύχει τους στόχους της η ομάδα, στην οποία θα αγωνίζομαι.

Κ.Σ: Το μπάσκετ για εμένα είναι πλέον τρόπος ζωής. Από τότε, που θυμάμαι τον εαυτό μου, έχω μία μπάλα μπάσκετ στα χέρια μου και βρίσκομαι σε ανοιχτά και κλειστά γήπεδα. Σε μικρή ηλικία εντάχθηκα στα τμήματα υποδομής του Εθνικού και από τότε δεν έχω σταματήσει να παίζω μπάσκετ. Οι προπονήσεις και οι αγώνες έχουν γίνει καθημερινότητα μου. Κάθε μέρα μετρώ αντίστροφα για να βρεθώ στο γήπεδο, να ακουμπήσω την μπάλα και να αρχίσω να κάνω αυτό που αγαπάω. Όταν δεν μπορώ να παίξω, πραγματικά νιώθω σαν «θηρίο στο κλουβί».

3) Ποια είναι η πιο δυνατή στιγμή με την ομάδα σας που δεν μπορείτε να ξεχάσετε;

Φ.Β: Αυτή είναι η τρίτη θητεία μου στην ομάδα. Κάθε σεζόν είχαμε άλλους στόχους, αλλά νομίζω ότι θα κρατήσω τη φετινή σεζόν, που είναι ιδιαίτερη. Η ομάδα έχει χτιστεί με πολλούς νέους και ταλαντούχους παίκτες και στηρίζει πραγματικά αυτά τα παιδιά. Μπορεί να μην είναι στόχος η άνοδος φέτος, αλλά τα δύσκολα… με εξιτάρουν. Κρατάω τα τελευταία παιχνίδια, καθώς η παρουσία του κόσμου είναι συγκλονιστική και πραγματικά έχουν γίνει ο έκτος παίκτης. Η αγάπη τους είναι μεγάλη για την ομάδα και όταν παίζεις γι αυτό τον κόσμο δίνεις το κάτι παραπάνω.

Κ.Σ: Όπως σας είπα είμαι ο παλαιότερος παίκτης της ομάδας. Πάνω από όλα, όμως, είμαι φίλαθλος του Εθνικού και μετά παίκτης. Από μικρός ο πατέρας μου με έπαιρνε στο γήπεδο και μου έμαθε τι σημαίνει Εθνικός. Μου δίδαξε τη μεγάλη ιστορία αυτού του συλλόγου και όταν δένεσαι μαζί του δεν μπορείς να «ξεφύγεις».

Έχω ζήσει μεγάλες στιγμές με τον Εθνικό τόσο ως φίλαθλος, όσο και ως παίκτης. Από τις δυνατότερες φυσικά ως φίλαθλος είναι κατακτήσεις των δύο Ευρωπαϊκών στο πόλο, όπου ήμουν στην κερκίδα και πανηγύριζα με τους «τρελούς» φιλάθλους μας, αλλά φυσικά και οι άνοδοι της ομάδας μπάσκετ. Το μπάσκετ είναι αυτό, που αγαπώ, και οι άνοδοι του Εθνικού από οποιαδήποτε κατηγορία έχουν μείνει χαραγμένες στο μυαλό μου και τις έχω πανηγυρίσει σαν μικρό παιδί.

Και ως παίκτης του Εθνικού φυσικά έχω ζήσει μεγάλες στιγμές και έχω πολύ δυνατές εικόνες. Οι νίκες και οι χαρές είναι αμέτρητες. Από τις πιο δυνατές στιγμές είναι οι τέσσερις ανόδοι, που έχει πανηγυρίσει η ομάδα, αλλά και η κατάκτηση των τριών Κυπέλλων ΕΣΚΑΝΑ. Ακόμη, θα κρατήσω μία φάση από τη φετινή σεζόν και συγκεκριμένα από το εντός έδρας παιχνίδι με τον Αργοναύτη Ραφήνας. Ο κόσμος μας σ΄αυτή την αναμέτρηση είχε γεμίσει ασφυκτικά το γήπεδο. Στο τέταρτο δεκάλεπτο κι ενώ η ομάδα της Ραφήνας έκανε προσπάθεια αντεπίθεσης πέτυχα ένα τρίποντο, το οποίο βοήθησε την ομάδα να πάρει τη νίκη. Εκείνη τη στιγμή γύρισα προς την κερκίδα, έδειξα το σήμα της ομάδας και ο κόσμος από πίσω πανηγύριζε έξαλλα. Έζησα πραγματικά ένα παιδικό μου όνειρο. Πέτυχα ένα μεγάλο καλάθι για την ομάδα που αγαπώ και ο κόσμος της ομάδας, με τους οποίους παλιότερα πανηγύριζα μαζί στην κερκίδα, πανηγύριζε για ένα δικό μου καλάθι. Πραγματικά ανατρίχιασα και θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό μου αυτή η εικόνα».

4) Η θέση του αρχηγού στην ομάδα τι βαρύτητα έχει; Τι ενέργειες κάνεις ως αρχηγός για να βοηθήσεις την ομάδα σου;

Φ.Β: Πάντα όταν είσαι αρχηγός και ηγέτης σε μία ομάδα έχεις περισσότερες ευθύνες. Στις νίκες είναι εύκολα τα πράγματα, αλλά στα δύσκολα πρέπει να βγεις μπροστά. Και αυτό κάνω κι εγώ. Όταν χάνουμε όπως είναι φυσικό οι νέοι παίκτες επηρεάζονται περισσότερο. Εγώ ως αρχηγός αυτό που κάνω είναι να είμαι δίπλα τους. Είμαι ο πιο έμπειρος παίκτης της ομάδας και γι αυτό στέκομαι πάντα δίπλα τους και προσπαθώ να τους δώσω τις κατάλληλες συμβουλές, ώστε να κάνουν το step up.

Ως αρχηγός του Εθνικού το «βάρος» είναι ακόμη πιο μεγάλο. Η ομάδα είναι από τις ιστορικότερες στην Ελλάδα και έχει χιλιάδες φιλάθλους. Η πίεση είναι μεγαλύτερη, αλλά οι συνθήκες αυτές σε εξιτάρουν περισσότερο. Δίνω παραπάνω από το 100% μου για να ικανοποιήσω τους απαιτητικούς φιλάθλους μας και να τους προσφέρουμε στιγμές χαράς. Η ανταπόδοση τους είναι απίστευτη. Ένα γήπεδο «φωτιά», φωνή από το πρώτο τζάμπολ και πραγματικά αποδεικνύεται ο έκτος παίκτης μας.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ: Σταφυλάκης Νίκος

«ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥΣ»

1) Κρίνετε πως τα παιδιά μετά την διακοπή της πανδημίας έχουν περισσότερη όρεξη για μπάσκετ ή λόγω της απουσίας απομακρύνθηκαν;

Η πανδημία του κορωνοϊού, όπως είναι φυσικό, επηρέασε τον χώρο του αθλητισμού και πολύ περισσότερο τους νεαρούς αθλητές. Τα παιδιά είχαν μία καθημερινότητα, η οποία ανατράπηκε ακαριαία. Οι προπονήσεις και γενικά το μπάσκετ ήταν μέσα στη ζωή τους και παρότι δύο σχεδόν χρόνια έμειναν εκτός, αυτό δεν τους έκανε να χάσουν την «αγάπη» τους για την… πορτοκαλί «θεά».

Η αποχή τους δημιούργησε μεγάλη προσμονή, ώστε να επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση. Από την πρώτη στιγμή έδειξαν περισσότερη όρεξη για να προπονηθούν και να λάβουν μέρος σε αγώνες. Τα παιδιά έχουν αυτό που λέμε «αγνή αγάπη» για το μπάσκετ και ούτε ο covid, αλλά ούτε και αυτό το μεγάλο κενό διάστημα θα τους έκανε να τη χάσουν. Σίγουρα, υπήρξαν και απώλειες, με μερικά παιδιά να σταματούν το μπάσκετ, αλλά πάνω από το 90% όσον αφορά τις δικές μας Ακαδημίες επέστρεψαν με μεγαλύτερη όρεξη να μάθουν και να παίξουν».

2) Τα νέα παιδιά έχουν στο μυαλό τους το να φτάσουν ψηλά ή θεωρείτε πως δεν το πιστεύουν λόγω της δύσκολης ανέλιξης στην Ελλάδα;

Τα παιδιά είναι παιδιά και ότι συνθήκες και παράμετροι επικρατούν δεν σταματούν να ονειρεύονται. Όλοι μας όταν ήμασταν μικροί ονειρευόμασταν να παίξουμε στο υψηλότερο επίπεδο και ονειρευόμασταν να πετύχουμε το νικητήριο καλάθι της αγαπημένης μας ομάδας. Σίγουρα όταν ένας 15χρονος βλέπει ότι παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας με πλούσιο ταλέντο να «χάνονται» μπορεί να απογοητευτεί και να κάνει σκέψεις, ότι δεν θα μπορέσει να εκπληρώσει τα όνειρα του. Ως Εθνικός και όσοι είμαστε στα τμήματα υποδομής του συλλόγου φροντίζουμε όλα τα παιδιά να κρατούν «ζωντανά» τα όνειρα τους.

Είμαστε δίπλα τους και τους δίνουμε όλα τα εφόδια. Αρκετά παιδιά έχουν πάρει την ευκαιρία να προπονηθούν και να αγωνιστούν με την ανδρική μας ομάδα. Με αυτό τον τρόπο τους δείχνουμε την εμπιστοσύνη μας και οι ίδιοι καταλαβαίνουν ότι αν έχουν χαμηλά το κεφάλι, συνεχίσουν την σκληρή δουλειά, τότε θα καταφέρουν να φτάσουν σε επίπεδο Ανδρών και γιατί όχι να παίξουν στο υψηλότερο επίπεδο».

3) Ποια είναι η νοοτροπία της ομάδας σας σε σχέση με τις ακαδημίες;

Ως Εθνικός έχουμε σε πρώτη βάση τις Ακαδημίες μας. Είμαστε από τις ομάδες, που στηρίζονται σε νέα παιδιά και δίνουν μεγάλη βαρύτητα στα τμήματα υποδομής της. Χαρακτηριστικό είναι ότι φέτος η ανδρική μας ομάδα είχε τον χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας στον 1ο Όμιλο της Β΄Εθνικής Κατηγορίας. Στόχος της ομάδας δεν είναι να πρωταγωνιστήσει στα πρωταθλήματα παίδων και εφήβων. Πρωταρχικό μας μέλημα είναι τα παιδιά να μάθουν το μπάσκετ στις σωστές βάσεις και να τους μεταλαμπαδεύσουμε όσα περισσότερα πράγματα μπορούμε. Η διοίκηση, οι υπεύθυνοι των Ακαδημιών, αλλά και το τεχνικό τιμ της ανδρικής ομάδας έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στους νεαρούς αθλητές μας. Θέλουμε να βγάλουμε παίκτες, οι οποίοι θα μπορέσουν να σταθούν στην ανδρική ομάδα, ώστε να παίζουν σ΄αυτήν παιδιά τα οποία γνωρίζουν την ιστορία της, έχουν γαλουχηθεί στις Ακαδημίες μας και θα πονούν τη «βαριά» φανέλα αυτού του ιστορικού συλλόγου.

πηγή: έντυπη έκδοση περιοδικού Zone Press T37 που κυκλοφορεί στα περίπτερα

Related Articles

Team Φυσιοθεραπευτών ομάδας μπάσκετ Εθνικού

kyanoleukos

Καρδιολογικές εξετάσεις για τους παίχτες του τμήματος καλαθοσφαίρισης

kyanoleukos

Πρωτέας Γρεβενών – Εθνικός 50-74

kyanoleukos
Φόρτωση....

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα