Κυανόλευκος
Ποδόσφαιρο

Θρήνος για έναν δάσκαλο του ποδοσφαίρου – Πέθανε ο Κώστας Τσάκος

Ο Εθνικός εκφράζει την βαθιά του θλίψη για την απώλεια του βετεράνου τεχνικού, Κώστα Τσάκου.

Ο εκλιπών είχε περάσει από τους πάγκους πολλών ομάδων και είχε θητεύσει ως άμεσος συνεργάτης σπουδαίων ξένων τεχνικών. Στον Εθνικό πρόσφερε τις υπηρεσίες του, ως βοηθός του Τζον Μορτιμορ, ενώ είχε διατελέσει και στενός συνεργάτης του Βίκ Μπακιγχαμ.

Tι έγραφε ο δημοσιογράφος Γιώργος Αρκουλής για τον Τσάκο:

Πάνω από 25 χρόνια έχω να βρεθώ στη Νεάπολη Βοιών, εκεί όπου με περιμένουν τώρα η καθαρή θάλασσα, το αυθεντικό βοριαδάκι, αλλά -κυρίως- ένας παλιός δάσκαλος, από εκείνους που γνώρισα στην πολυετή δημοσιογραφική καριέρα κοντά στα σπορ: ο Κώστας Τσάκος. Ένας από τους ελάχιστους που επέλεξα για φίλους τόσο για το ταλέντο τους όσο -κυρίως- για τον αδαμάντινο χαρακτήρα τους. Πλάι στον Τσάκο έχω κατατάξει τον Μιχάλη Κρητικόπουλο, τον Μήτσο Μαυρίκη και τον συνομήλικο μου Βασίλη Κυριακού. Για πέμπτο, θα πρέπει να σκεφτώ πολύ, προκειμένου να συμπληρώσω τα δάχτυλα της μιας παλάμης.

Ο Κώστας Τσάκος υπήρξε προπονητής παλιάς κοπής: ένας ήρεμος δάσκαλος. Τον γνώρισα πλάι στον σπουδαίο Βικ Μπάκιγχαμ (και ακολούθως ως συνεργάτη και του Τζον Μόρτιμορ) την εποχή που ο Καρέλλας προτιμούσε για τον Εθνικό προπονητές από τη Βρετανία. Πλάι στον τιμημένο πιλότο της RAF (αλλά και δημιουργό του φημισμένου Άγιαξ πριν τον παραδώσει στον Ρίνους Μίχελς) ο Τσάκος έμαθε σωστά να φιλοσοφεί το ποδόσφαιρο, να το σέβεται και να μη φοβάται τους δημοσιογράφους αφού όμως πρώτα έκανε τις επιλογές του… Το ότι εργάστηκε για λίγο με επιτυχία σε Παναθηναϊκό, Ατρόμητο, Προοδευτική κ.λπ. θα τα βρείτε στις σελίδες με την Ιστορία και τη στατιστική του αθλήματος. Αυτό όμως που ίσως δεν θα ανακαλύψετε σκαλίζοντας το ψυχρό διαδίκτυο είναι ο εξαιρετικός χαρακτήρας αυτού του ανθρώπου. Ο οποίος, κλείνοντας την επαγγελματική του καριέρα με το ποδόσφαιρο, γύρισε στην ιδιαίτερη πατρίδα του -στη Νεάπολη- και έδωσε την ψυχή του ως δήμαρχος αλλά και ως σπουδαίος Λάκωνας.

Related Articles

Δήλωση προπονητή Πέτρου Δημητρίου

kyanoleukos

Ακαδημίες Ποδοσφαίρου

kyanoleukos

ΕΒΓΑΛΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕ ΔΙΠΛΟ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ

kyanoleukos
Φόρτωση....

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα