Κυανόλευκος
Πόλο

Μαχητική εμφάνιση του «Αυτοκράτορα» κόντρα στον Ολυμπιακό!

Ένα παιχνίδι με πολύ δυνατές προσωπικές μονομαχίες και ένταση έγινε στον Πειραιά ανάμεσα στον Εθνικό και τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Α1 γυναικών, με τις «κυανόλευκες» να παλεύουν και να αντιστέκονται σθεναρά, ωστόσο γνώρισαν τελικά την ήττα με 12-8.

Το επίπεδο ήταν υψηλό, κάτι για το οποίο φρόντισαν οι δύο ελληνικές ομάδες που συνεχίζουν στα ευρωπαϊκά κύπελλα, με τον Ολυμπιακό να πιάνει φανταστική απόδοση στην άμυνα και να χτίζει μια διαφορά στο 1-7 μέχρι το 2ο οκτάλεπτο, την οποία διατήρησε παρά την επιμονή του Εθνικού να μην παρατήσει το παιχνίδι.

Βαθμολογικά, ο Ολυμπιακός έφθασε τους 39 βαθμούς, ενώ τα κορίτσια της Αντιγόνης Ρουμπέση έμειναν στους 28. Να σημειωθεί ότι οι διαιτητές απέβαλαν τον Γιώργο Μορφέση από τον πάγκο του Εθνικού Πειραιά, αλλά και τον υπεύθυνο της ομάδας, Δημήτρη Κολοβό.

Οι άνθρωποι του Εθνικού Πειραιά τονίζουν ότι σε τέτοιου υψηλού επιπέδου παιχνίδια, στα οποία αγωνίζονται Χρυσές Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιες πρωταθλήτριες, η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας οφείλει να ορίζει δύο έμπειρους διαιτητές και όχι μόνο μια. Παράλληλα, είναι δεδομένο ότι ο Εθνικός Πειραιά έχει κερδίσει τον σεβασμό σε όλη την Ευρώπη και πρέπει αυτό να γίνει και στην Ελλάδα….

Εθνικός NOBELHELLAS – Ολυμπιακός 8-12

Ο Εθνικός έβγαλε την πρώτη άμυνα με τη Τζόνσον να αποκρούει ενώ στην κόντρα η Πάρκες κέρδισε ποινή από την Ξενάκη. Στο παραπάνω, η Χρυσή Διαμαντοπούλου απέκρουσε το σουτ της Στεφανίας Χαραλαμπίδη. Εν συνεχεία, η Ελληνιάδη στην κόντρα κέρδισε πέναλτι και στην εκτέλεση πήγε η Άλκηστη Μπενέκου, η οποία σκόραρε για το 1-0 του Εθνικού στην αναμέτρηση στο 5:45! Αμέσως μετά, η Έλενα Ξενάκη κέρδισε ποινή στα 2μ. από την Πάρκες, όμως η Τζόνσον απέκρουσε το σουτ της Βάσως Πλευρίτου. Στην κόντρα, ο Εθνικός κέρδισε ποινή και στο παραπάνω, τα μπλοκ του Ολυμπιακού ήταν αποτελεσματικά και η Διαμαντοπούλου απέκρουσε μετά το ριμπάουντ.

Λίγο αργότερα, η Χριστίνα Σιούτη, στο 4:20 με μια ξαφνική εκτέλεση, ισοφάρισε για την ομάδα του Αλεξάνταρ Τσίριτς σε 1-1 με χαμηλό σουτ από αριστερά, ενώ η Μυριοκεφαλιτάκη στην κόντρα κέρδισε πέναλτι από την Ελληνιάδη, με την Ελευθεριάδου να σκοράρει στο 3:48 για το 1-2 των «ερυθρόλευκων». Στο 2:06 ο Εθνικός κέρδισε ποινή στην κόντρα από τη Μυριοκεφαλιτάκη και στο παραπάνω, η Σλίκινγκ έβγαλε μπλοκ στην Άλκηστη Μπενέκου. Στη συνέχεια, η Ξενάκη κέρδισε αποβολή και η Ελευθερία Πλευρίτου σκόραρε για το 1-3 στα 26 δευτερόλεπτα. Ύστερα από επιθετικό που δόθηκε στην Πάρκες, στα 3 δευτερόλεπτα η Κανετίδου σκόραρε για το 1-4.

Στο ξεκίνημα του 2ου οκταλέπτου, η Μαργαρίτα Πλευρίτου πέτυχε ένα φανταστικό γκολ με λόμπα και έγραψε το 1-5 για τον Ολυμπιακό που είχε μπει πολύ καλύτερα επιθετικά. Στη συνέχεια, η Μυριοκεφαλιτάκη κέρδισε ποινή στα 2μ. και η Μαργαρίτα Πλευρίτου σκόραρε, κοιτώντας αλλού και σουτάροντας με δύναμη για το 1-6 στο 6:49!

Στο 5:01 η Στεφανία Χαραλαμπίδη αποβλήθηκε στην κόντρα (Η Μυριοκεφαλιτάκη κέρδισε την αποβολή) και ο Αλεξάνταρ Τσίριτς κάλεσε τάιμ άουτ. Στο «ερυθρόλευκο» παραπάνω, η Μαργαρίτα Πλευρίτου εκ νέου σκόραρε για το 1-7 (3ο συνεχόμενο γκολ για την ίδια)! Λίγο αργότερα, ο Εθνικός κέρδισε αποβολή, όμως η Χρυσή Διαμαντοπούλου απέκρουσε το σουτ της Ιωάννας Χαραλαμπίδη. Η Πάρκες, όμως, κέρδισε ποινή στα 2μ. στη συνέχεια και η Αντιγόνη Ρουμπέση κάλεσε τάιμ άουτ. Στο «κυανόλευκο» παραπάνω, η Ιουλιάννα Κοντονή έδωσε επιθετική ανάσα στον Εθνικό, μειώνοντας σε 2-7 στο 3:11. Εν τούτοις, η Κίρα Κρίστμας με ένα δυνατό σουτ ψηλά στο 2:49 έγραψε το 2-8 για τις «ερυθρόλευκες» που είχαν αποκτήσει αυτοπεποίθηση στα σουτ από την περιφέρεια. Ο Εθνικός, ωστόσο, κέρδισε νέα ποινή με την Πάρκες στη συνέχεια και στο πααπάνω η Χρυσή Διαμαντοπούλου απέκρουσε.

Στα 34 δευτερόλεπτα, η Πάρκες κέρδισε αποβολή στα 2μ. και στο παραπάνω, η Άλκηστη Μπενέκου μείωσε σε 3-8 για τον Εθνικό στα 17 δευτερόλεπτα.

Στο 3ο οκτάλεπτο, η Μυριοκεφαλιτάκη αποβλήθηκε και η Έλενα Ελληνιάδη από το πρώτο δοκάρι μείωσε σε 4-8 για τον Εθνικό από ασίστ της Σ. Χαραλαμπίδη στο 7:10, ενώ στο 6:45 ο Εθνικός κέρδισε αποβολή, η μπάλα δεν είχε παιχτεί, αλλά ο Ολυμπιακός πήρε την κατοχή, ενώ στη συνέχεια αποβλήθηκε η Τζόνσον, όμως η Ιωάννου έβγαλε το μπλοκ. Στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός κέρδισε επιθετικό στην κόντρα, όμως η Τζόνσον απέκρουσε την προσπάθεια της Σιούτη. Στο 4:49 δόθηκε πέναλτι της Τζόνσον στην Ξενάκη, ο Γιώργος Μορφέσης αποβλήθηκε με κόκκινη για διαμαρτυρία και στο πέναλτι η Σλίκινγκ σκόραρε για το 4-9.

Στο 3:39 η Πάρκες κέρδισε αποβολή και στο παραπάνω και δεύτερη από την Κρίστμας, με τον Εθνικό να μη σκοράρει, καθώς η Χρυσή Διαμαντοπούλου έκανε μεγάλη απόκρουση. Στη συνέχεια, ο Εθνικός κέρδισε εκ νέου παραπάνω αλλά και πάλι η Διαμαντοπούλου απέκρουσε. Στην κόντρα, η Στεφανία Χαραλαμπίδη αποβλήθηκε, όμως η Άσλεϊ Τζόνσον έκανε σημαντικήα απόκρουση στο λιγότερο του Εθνικού. Στο 1:50, σε παίκτρια παραπάνω, η Έλενα Ελληνιάδη σκόραρε με όμορφο ψηλό σουτ για το 5-9, ενώ αυτή ήταν η 3η ποινή της Ξενάκη. Στο 1:22 η Ρακιντζή αποβλήθηκε στα 2μ. και η Κίρα Κρίστμας με πολύ έξυπνη εκτέλεση έκανε το 5-10 για τον Ολυμπιακό!

Στα 13 δευτερόλεπτα ο Εθνικός κέρδισε αποβολή και στο παραπάνω η Κρίστμας έβγαλε μπλοκ στην Ιωάννα Χαραλαμπίδη.

Στο τέταρτο και τελευταίο οκτάλεπτο, η Ελληνιάδη αποβλήθηκε με αντικατάσταση και στην κόντρα η Ελευθερία Πλευρίτου σκόραρε για το 5-11. Το 6-11 έκανε η Άλκηστη Μπενέκου με πέναλτι, ενώ στη συνέχεια στο 5:14 ο Εθνικός είχε παραπάνω, όμως η Βάσω Πλευρίτου έκανε κλέψιμο στο λιγότερο. Στην κόντρα η Σιούτη κέρδισε αποβολή και στο παραπάνω η Τζόνσον απέκρουσε.

Στο 3:38 η Στεφανία Χαραλαμπίδη σε παίκτρια παραπάνω μείωσε σε 7-11 για τον Εθνικό Πειραιά από ασίστ της Κοντονή, ενώ η Κοντονή στο 2:12 έγραψε το 8-11 με πολύ ωραία ατομική προσπάθεια από την περιφέρεια. Στο 2:08 δόθηκε κίτρινη κάρτα στην Αντιγόνη Ρουμπέση.

Στη συνέχεια, ο Αλεξάνταρ Τσίριτς κάλεσε τάιμ άουτ, όμως η Τζόνσον έδιωξε σε κόρνερ το σουτ της Κρίστμας που ακολούθησε. Στα 27 δευτερόλεπτα η ωραία πάσα της Τριχά, έδωσε ευκαιρία στη Μυριοκεφαλιτάκη να κερδίσει πέναλτι, με τη Βάσω Πλευρίτου να ευστοχεί για το 8-12.

Στα 10 δευτερόλεπτα, η Άλκηστη Μπενέκου κέρδισε πέναλτι και στην εκτέλεση η Χρυσή Διαμαντοπούλου απέκρουσε.

Η Ιωάννα Σταματοπούλου παρότι έκανε ζέσταμα, τελευταία στιγμή τραυματίστηκε και την αντικατέστησε η Σταυρούλα Δουρέκα στη 15άδα του Ολυμπιακού.

ΕΘΝΙΚΟΣ NOBEL HELLAS – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 8-12

Τα οκτάλεπτα: 1-4, 2-4, 2-2, 3-2

ΕΘΝΙΚΟΣ (Αντιγόνη Ρουμπέση): Σωτηρέλη, Ιωάννου, Ι. Χαραλαμπίδη, Ελληνιάδη 2, Κοντονή 2, Μπερίκου, Χατζηκυριακάκη, Α. Μπενέκου 3, Ρακιντζή, Σ. Χαραλαμπίδη 1, Ι. Μπενέκου, Πάρκες, Τζόνσον, Γκοτζιά, Μπέτα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Αλεξάνταρ Τσίριτς): Διαμαντοπούλου, Ε. Πλευρίτου 2, Σλίκινγκ 1, Ελευθεριάδου 1, Κανετίδου 1, Ξενάκη, Σιούτη 1, Μ. Πλευρίτου 3, Χαλδαίου, Β. Πλευρίτου 1, Κρίστμας 2, Μυριοκεφαλιτάκη, Δουρέκα, Τριχά, Δρακωτού.

Διαιτητές: Μαρκοπούλου, Μάρκοβιτς

.ethnikoswaterpolo.gr

Related Articles

Υδατοσφαίριση: Η κλήρωση του πρωταθλήματος

kyanoleukos

Κυπελλούχος Ευρώπης στο πόλο γυναικών ο Εθνικός

kyanoleukos

Πανιώνιος – Εθνικός 14-7

Αρίστη Μουταφτσή
Φόρτωση....

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα