Κυανόλευκος
Ποδόσφαιρο

ANΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΜΑΔΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ

Αξιότιμοι κύριοι της διοίκησης της ΕΠΣΠ.
Περάσαμε αισίως τα μέσα Αυγούστου, αρκετές ομάδες έχουν αρχίσει ήδη την προετοιμασία τους ενώ οι υπόλοιπες το προγραμματίζουν για τις επόμενες μέρες, όμως κανένας μας δεν γνωρίζει τι ακριβώς θα ισχύσει την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο. Επίσης διαβάζουμε ανακοινώσεις που δεν συμβαδίζουν απόλυτα με την ισχύουσα αθλητική νομοθεσία. Συγκεκριμένα εστιάζουμε στην παρούσα επιστολή σε 3 βασικά θέματα :
1. Δεν είναι ακόμα έτοιμη η προκήρυξη, ούτε καν σαν σχέδιο για τα πρωταθλήματα, το κύπελλο και τα πρωταθλήματα υποδομών της επερχόμενης αγωνιστικής περιόδου. Πως θα κάνουν οι ομάδες τον προγραμματισμό τους; Πως θα οργανώσουν τα ηλικιακά τμήματα των υποδομών; Και το κυριότερο πως καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στις εν λόγω διοργανώσεις, για τις οποίες δεν γνωρίζουν ακόμα τους όρους με τους οποίους αυτές πρόκειται να διεξαχθούν !!!
Η δικαιολογία ότι περιμένετε την ΕΠΟ, ή ακόμα και κάποιο πιθανό ΦΕΚ που ενδέχεται να αποκλείει ομάδες από το πρωτάθλημα προφανώς δεν ευσταθεί. Αντιλαμβανόμαστε ότι παίζονται διάφορα «παιχνίδια» γύρω από αυτά τα θέματα από διάφορους, αλλά αυτά δεν αφορούν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Και εσείς σαν εκπρόσωποι των ερασιτεχνικών σωματείων του Πειραιά θα έπρεπε κατά την γνώμη μας να έχετε προχωρήσει στις προκηρύξεις με βάση τα ισχύοντα και όχι να περιμένετε πιθανές αρνητικές (ίσως για κάποια ερασιτεχνικά σωματεία) εξελίξεις.
Γνωρίζετε πόσα σωματεία δεν θα κατέβουν φέτος στα πρωταθλήματα; Και πόσα άλλα θα κατέβουν οριακά και με τεράστιες θυσίες; Ποια είναι η βοήθεια σε αυτά; Η υποχρέωση ανανέωσης (με επι πλεόν κόστος) ΟΛΩΝ των δελτίων των αθλητών; Ή ο παράνομος (σύμφωνα και με δικαστικές αποφάσεις σε όσες ενώσεις προσέφυγαν σωματεία) αποκλεισμός της συντριπτικής πλειοψηφίας των σωματείων από τις πρόσφατες εκλογές των Ενώσεων;
Δυστυχώς όλες οι ενέργειες είναι σε βάρος των ερασιτεχνικών σωματείων και θα θέλαμε η Ένωση μας, ως θεσμική εκπρόσωπος όλων των σωματείων του Πειραιά, να μεταφέρει τα προβλήματα και τις απόψεις των σωματείων μας.
2. Στην πρόσκληση για τις δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων στις διοργανώσεις της επόμενης αγωνιστικής περιόδου που εξέδωσε πρόσφατα η ΕΠΣΠ είδαμε να ζητάτε μαζί με την δήλωση συμμετοχής να κατατεθεί ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ και η «νόμιμη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου» (εκλογή με δικαστικό αντιπρόσωπο) και φετινό παραχωρητήριο γηπέδου από τον Δήμο. Και αυτά μέχρι τις 6/9
Γνωρίζετε όμως ότι:
• Σύμφωνα με το νόμο ( αρ.90 του ν. 4807/2021) η θητεία των Δ.Σ. των αθλητικών σωματείων που έχει λήξει ή λήγει ενόσω βρίσκονται σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοιού COVID 19 κι εφόσον εν τω μεταξύ δεν έχουν διενεργηθεί ή δεν διενεργηθούν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέων καταστατικών οργάνων παρατείνεται από την ημερομηνία λήξης της έως την 31.10.2021. Επομένως όσα σωματεία είχαν κάνει αρχαιρεσίες για την εκλογή των καταστατικών οργάνων τους πριν την 22.11.2019 βάσει νόμου έχουν προθεσμία να εκλέξουν νέα διοίκηση με δικαστικό αντιπρόσωπο μέχρι την παραπάνω ημερομηνία (31.10.2021).
Συνεπώς η ανωτέρω αναφερόμενη προϋπόθεση περί κατάθεσης μαζί με την δήλωση συμμετοχής των ομάδων μέχρι 6/9 της «νόμιμης σύνθεσης του διοικητικού συμβουλίου» (εκλογή με δικαστικό αντιπρόσωπο) δεν ισχύει για τα προαναφερόμενα σωματεία.
• Σχετικά με τα παραχωρητήρια γηπέδου από τον Δήμο, δεν ξέρετε πόσα γήπεδα για αγώνες έχει ο Δήμος Πειραιά και πόσες ομάδες ;
• Επιπλέον με δεδομένο ότι σύμφωνα με τον νόμο 4809/19.6.2021 (αρ.53) δίνεται η δυνατότητα εγγραφής των σωματείων στο ηλεκτρονικό μητρώο της ΓΓΑ και απόκτησης της ειδικής αθλητικής αναγνώρισης μέχρι την 19-6-2022, θα πρέπει σε συνεννόηση με τους οικείους δήμους να διευθετηθεί το θέμα και να δοθούν παραχωρητήρια και σε όσα σωματεία για διάφορους λόγους δεν έχουν ακόμα εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο και δεν έχουν αποκτήσει την ειδική αθλητική αναγνώριση.
3. Γνωρίζετε το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ιδιαίτερα ο κεντρικός Πειραιάς με τα γήπεδα. Για παράδειγμα στο γήπεδο του ΣΕΦ για πρώτη φορά φέτος είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα υπάρχουν ώρες για προπονήσεις τμημάτων υποδομών.
Όσες ομάδες διατηρούν τέτοια τμήματα που χρειάζονται γήπεδο 11Χ11 είναι πιθανό να μην τα λειτουργήσουν γιατί δεν έχουν που να προπονηθούν.
Από την μία η ΕΠΣΠ παροτρύνει και πολύ σωστά τις ομάδες να εστιάσουν στις υποδομές, οι ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ παράγοντες των ομάδων κάνουν ότι μπορούν για αυτό και από την άλλη εξαφανίζονται τα διαθέσιμα γήπεδα προπονήσεων για τα τμήματα υποδομών. Διώχνουμε τα παιδιά από τον αθλητισμό;
Φυσικά τεράστιο πρόβλημα με τα γήπεδα προπονήσεων αντιμετωπίζουν και οι αντρικές ομάδες.
Για παράδειγμα. Η πρακτική της ΕΠΣΠ να κλειδώσει ένα τρίωρο κάθε Δευτέρα το ΣΕΦ για προπονήσεις των μικτών ομάδων θεωρούμε ότι είναι λάθος. Εξ άλλου οι μικτές εκπροσωπούν ΟΛΗ την ευρύτερη περιφέρεια του Πειραιά, την Νίκαια, την Δραπετσώνα, τον Ρέντη, το Κερατσίνι, το Πέραμα, τον Κορυδαλλό και γενικά όλες τις περιοχές της δικαιοδοσίας της ΕΠΣΠ και όχι μόνο του Δήμου του Πειραιά και θα ήταν καλό για όλες τις περιοχές οι προπονήσεις των μικτών να γίνονται εκ περιτροπής και σε άλλα γήπεδα.
Με την παρούσα επιστολή απευθύνουμε έκκληση στην ΕΠΣΠ να μπει μπροστάρης και να κάνει συγκεκριμένες ενέργειες για να βρεθούν ή να δρομολογηθούν λύσεις στο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ θέμα εξεύρεσης και δημιουργίας νέων γηπέδων ειδικά στον κεντρικό Πειραιά. Δεν μπορούμε σαν ερασιτεχνικός αθλητισμός να καθόμαστε απαθείς μπροστά στο πρόβλημα και να λέμε δεν υπάρχει λύση.
Ο Δήμος Πειραιά είναι ο μόνος δήμος που δεν διαθέτει δωρεάν στις ομάδες γήπεδα 5Χ5 για τις ακαδημίες τους. Στην πραγματικότητα ακόμα και επί πληρωμή, στα ελάχιστα διαθέσιμα γήπεδα (ΣΕΦ, Βοτσαλάκια) δεν υπάρχουν αρκετές ώρες για τις ανάγκες των μικρών ηλικιακά τμημάτων των ομάδων.
Θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα κάποια απάντηση σε αυτά τα θέματα. Θέλουμε να δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι δεν αντιδικούμε με την Ένωση και είμαστε διαθέσιμοι να συνδράμουμε όπου μπορούμε για την εξεύρεση λύσεων. Πρέπει όμως η Ένωση να αναλάβει πρωτοβουλίες.
Με εκτίμηση
Ομάδες που προπονούνται στο γήπεδο του ΣΕΦ

Related Articles

Τέλος ο Σεροπιάν από τον Εθνικό-Υπηρεσιακός ο Τσιμπάκης στο ματς με τα Σπάτα

kyanoleukos

Απορρίφθηκε η ένσταση του Πανναξιακού για το ματς με τον Εθνικό

kyanoleukos

Ώρα κυπέλλου

kyanoleukos
Φόρτωση....

Χρησιμοποιούμε cookies για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία σου στο site μας. Αποδοχή Διαβάστε Περισσότερα